W promocji Przecena

Olej Jojoba ECO Nierafinowany

  • Cudowne rozwiązanie natury dla skóry mieszanej.
  • Simmondsia Chinensis Seed Oil
  • 30ml
Producent: Nacomi
18,20 zł
19,00 zł
18,20 zł Oszczędzasz 4% (0,80 zł).

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność
Produkty nie testowane na zwierzętach
tylko produkty najwyższej jakości

 Dostawa do paczkomatu Inpost zamówień powyżej 40zł

Posiadaczki skóry mieszanej często mają problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji. Skórę problematyczną cechuje to, że są na niej miejsca suche, a strefa "T" spędza sen z powiek nadmiernym wydzielaniem sebum. Jeśli na co dzień zmagasz się z takimi problemami, to olej jojoba jest "must have" w Twojej codziennej pielęgnacji. 
Cudowne rozwiązanie natury dla skóry mieszanej.
Simmondsia Chinensis Seed Oil to nazwa Oleju Jojoba, który wytwarzany jest z owoców wiecznie zielonego krzewu rosnącego w Hiszpanii, Ameryce, Afryce, Azji i Nowej Zelandii na terenach pustynnych i półpustynnych. Ten silnie rozgałęziony krzew, osiąga nawet 4 metry wysokości, rodzi słupkowane, pojedyncze kwiaty i owoce, z których wytwarzany jest bogaty w składniki mineralne olej Jojoba. Jest to złoto-żołty płyn odporny na utlenianie i ciepło, posiada lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje.


Skład: 

100% Eco Jojoba oil from Spain 

 

Właściwości:


Nasz olej jest w 100% naturalny i nierafinowany, co oznacza, że posiada wszystkie swoje dobroczynne składniki i był tłoczony na zimno. Zawiera nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy. Zamknęliśmy go w szczelnej, ciemnej buteleczce, co chroni go przed utratą jego właściwości. Dostępny jest w 3 pojemnościach - 30, 50 i 100 ml.
Jeśli chodzi o działanie to Jojoba wśród swoich wielu dobroczynnych cech posiada jedną charakterystyczną i dającą mu przewagę nad innymi olejami - dopasowuje się do rodzaju naszej skóry. Jest to świetne rozwiązanie dla osób z cerą mieszaną i trądzikową. Posiadaczom problematycznej skóry trudno czasami dobrać jest odpowiednią pielęgnację. Olej Jojoba posiada taką właściwość, że sam rozpoznaje miejsce gdzie nasza skóra potrzebuje nawilżenia a gdzie wyregulowania poziomu wydzielanego sebum. Jego bardzo ważną właściwością jest również to, że charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną z ludzką skórą, dzięki czemu jest bardzo dobrze tolerowany i szybko się wchłania.


Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
• świetnie wchłania się w skórę
• wspaniale nawilża nawet najbardziej przesuszoną skórę
• wspomaga walkę z rozstępami
• idealny do stosowania w czasie ciąży i tuż po niej 
• polecany do każdego typu skóry
• sprawdzi się przy skórze z egzemami, alergią i łuszczycą
• polecany do skóry trądzikowej 
• stosowany przy łupieżu i poparzeniach słonecznych 
• wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego 
• dodany do mieszanki olei przedłuża jej ważność
• zawiera skwalen, który chroni przed utratą wody i jest bakteriobójczy
• w jego składzie znajdziemy palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych)


Jak używać?


W czystej postaci olej jojoba świetnie sprawdzi się do pielęgnacji twarzy, głównie u osób z cerą mieszaną, trądzikową lub problematyczną. 
Możemy również używać go do masażu i pielęgnacji całego ciała, łagodzi objawy reumatyzmu. 
Świetnie nadaje się do pielęgnacji włosów oraz skóry głowy, ponieważ działa również grzybobójczo i dzięki temu może zwalczać łupież. Należy pamiętać, że olej nakłady na włosy lub skórę głowy zawsze przed myciem głowy, na około pół godziny.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel