W promocji Przecena

JOJOBA ORGANIC Olej Nierafinowany YOUR NATURAL SIDE 50ml

  • Olej Jojoba Simmondsia Chinensis Olej z Nasion
  • Organiczny
  • Nierafinowany
  • 50 ml
36,99 zł
31,98 zł Oszczędzasz 14% (5,01 zł).

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność
Produkty nie testowane na zwierzętach
tylko produkty najwyższej jakości

Olej jojoba posiada jeden z najbardziej unikatowych składów pod względem zawartości kwasów tłuszczowych. Polecany jest do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Świetny do cery dojrzałej, łuszczącej się, delikatnej, skłonnej do podrażnień, a także w profilaktyce przeciwstarzeniowej. Jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody. Może być stosowany także na przetłuszczający się skalp oraz w profilaktyce łupieżu czy rozstępów.

Idealny do pielęgnacji: 

  • skóry suchej, odwodnionej
  • cery przetłuszczającej się
  • skóry problemowej
  • cery mało elastycznej, z pierwszymi oznakami starzenia
  • problemowej skóry głowy, zniszczonych włosów, paznokci

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
  • wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
  • maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
  • zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
  • jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (olej jojoba nierafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: Meksyk
  • Postać: złoty olej o delikatnym orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
  • Trwałość: podana na opakowaniu
  • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic

Dostępne opakowania:

  • 10 ml butelka szklana z pipetą
  • 50 ml butelka szklana z pipetą

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno ziaren krzewu jojoba
  • Jojoba to wiecznie zielony krzew pochodzący z Ameryki Środkowej
  • Od strony chemicznej olej jojoba jest w rzeczywistości wyjątkowym w swoim rodzaju płynnym woskiem, który dla ułatwienia jest nazywany olejem

 

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Zaufane Opinie IdoSell
4.25 / 5.00 4 opinie
Zaufane Opinie IdoSell
2021-02-11
Polecam
2021-02-25
Wszystko było zgodne z zamówieniem, Czas realizacji był całkiem szybki. Przesyłka była dobrze zabezpieczona. Jestem bardzo zadowolona z otrzymanych produktów i prezentu!
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel