Kameliowy Organic Olej 10 ml YOUR NATURAL SIDE

  • Olej Camellia Oleifera
  • Organiczny
  • Nierafinowany
  • 10 ml
20,99 zł
15,99 zł Oszczędzasz 24% (5,00 zł).

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność
Produkty nie testowane na zwierzętach
tylko produkty najwyższej jakości
  • Olej kameliowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion Camellia oleifera. Polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, delikatnej bądź mieszanej. Olej ten doskonale pielęgnuje włosy puszące się, zniszczone, osłabione oraz problemową skórę głowy. Olej kameliowy to doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie kwasu oleinowego (Omega-9).

    Idealny do pielęgnacji: 

    • skóry dojrzałej, suchej, mieszanej
    • cery delikatnej
    • cery z pierwszymi oznakami starzenia
    • zniszczonych, puszących się włosów
    • delikatnej skóry głowy z tendencją do łupieżu i nadmiernego wypadania włosów

    Stosowanie:

    • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
    • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
    • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
    • wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
    • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
    • maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
    • zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
    • preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
    • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego
    • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
    • jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

    Specyfikacja produktu:

    • Nazwa surowca wg. INCI: Camellia Oleifera Seed Oil (olej kameliowy nierafinowany 100%)
    • Kraj pochodzenia: Chiny
    • Postać: płynny olej o jasnozłotym kolorze i przyjemnym słodkim zapachu
    • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
    • Trwałość: podana na opakowaniu
    • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic

    Dostępne opakowania:

    • 10 ml butelka szklana z pipetą
    • 50 ml butelka szklana z pipetą

    Ciekawostki:

    • Olej kameliowy nazywany jest również olejem herbacianym (nie mylić z olejkiem eterycznym z drzewa herbacianego)
    • Drzewko, z którego pozyskiwane są nasiona kamelii jest symbolem dobrobytu i radości
    • Rośliny kameliowe uprawiane są głównie w Chinach i Japonii
    • Swoimi właściwościami i działaniem przypomina oliwę z oliwek, dlatego też nazywany jest oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu
    • Drzewa kameliowe przypominają drzewa oliwne, również są podobnie uprawiane

     

     

     

     

     

 

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel