W promocji Polecany

Gliceryna roślinna YOUR NATURAL SIDE

  • Gliceryna roślinna 100%
  • nie zawiera oleju palmowego
  • 100 ml
18,99 zł
15,99 zł Oszczędzasz 16% (3,00 zł).

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.
Produkty nie testowane na zwierzętach
tylko produkty najwyższej jakości

 Dostawa do paczkomatu Inpost zamówień powyżej 40zł

Gliceryna (glicerol) to naturalny związek organiczny z grupy cukroli. Powstaje m.in. jako produkt uboczny produkcji mydeł. Ma postać gęstej, lepkiej cieczy, niemal przezroczystej. To jeden z najczęściej stosowanych humektantów i fundament wielu kosmetyków – szczególnie nawilżających. Wspiera także skórę w jej naturalnych procesach odnowy. Jest doskonałą bazą dla złożonych kosmetyków naturalnych (również domowej roboty). Stosowana w kosmetykach do pielęgnacji włosów, mających na celu nawilżenie i podkreślenie naturalnego skrętu. Zalecane stężenie w kosmetyku to 5 – 15%.

Idealna do pielęgnacji: 

  • skóry suchej, wrażliwej
  • skóry zniszczonej, mało elastycznej
  • cery dojrzałej, z oznakami starzenia
  • skóry po nadmiernej ekspozycji słonecznej
  • kręconych, suchych, puszących się włosów
  • zrogowaciałej, łuszczącej się skóry pięt, łokci, kolan

Stosowanie:

  • dodatek do kremu/balsamu/oleju – kilka kropel serum zmieszaj w dłoni razem z ulubionym kremem/balsamem/olejem, a następnie delikatnie wklepuj w skórę (zalecana koncentracja w kosmetyku – do 10%)
  • serum do końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli serum zmieszanych z niewielką ilością wybranego oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • jako serum do paznokci – kroplę serum wmasuj w paznokcie oraz skórki
  • maska na włosy – dodaj serum do gotowej maski tuż przed jej aplikacją bądź zmieszaj je z wybranym olejem i nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by go zemulgować, a następnie umyj szamponem
  • maska na skórę głowy – dodaj kilka kropli serum do porcji wybranego oleju, wmasuj w skórę głowy minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
  • jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj kilka kropli serum, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

Specyfikacja produktu:

  • INCI: Glycerin, Aqua (gliceryna roślinna 99,8%, woda)
  • Kraj pochodzenia: Niemcy
  • Postać: bezbarwny i bezzapachowy gęsty płyn
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temp. nie wyższej niż 25°C
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 100ml butelka szklana z nakrętką

Ciekawostki:

  • Gliceryna roślinna tradycyjnie powstaje w wyniku zasadowej hydrolizy tłuszczów roślinnych (np. sojowego, kokosowego, masła shea). Produktem końcowym takiej reakcji, poza gliceryną, jest także mydło
  • Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol, który rozpuszcza się w wodzie i innych alkoholach. Nie rozpuszcza się w tłuszczach, ale może rozpuszczać niektóre tłuszcze. Dzięki tym właściwościom, gliceryna jest powszechnie stosowana jako naturalny emulgator, który umożliwia dodawanie olejów do kosmetycznych formulacji. Nie należy mylić gliceryny z etanolem, który w INCI kosmetyków figurować może, np. jako Alcohol bądź Alcohol Denat
  • Zaleca się stosowanie gliceryny w stężeniu 5 – 15%
  • Posiada słodki smak, dlatego czasami jest wykorzystywana w pastach do zębów domowej roboty
  • Nie poleca się stosowania kosmetyków o wysokim stężeniu gliceryny w pielęgnacji włosów farbowanych
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel