Olej z Dzikiej Róży ECO Nierafinowany

  • Rozszerzone naczynka i przebarwienia mogą odejść w niepamięć. Bogactwo witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży skutecznie pomoże zwalczyć te "ozdoby" na naszej skórze.
  • 30ml
Producent: Nacomi
21,50 zł
21,50 zł

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.
Produkty nie testowane na zwierzętach
tylko produkty najwyższej jakości

 Dostawa do paczkomatu Inpost zamówień powyżej 40zł

Rozszerzone naczynka i przebarwienia mogą odejść w niepamięć. Bogactwo witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży skutecznie pomoże zwalczyć te "ozdoby" na naszej skórze. Jeśli marzy Ci się promienna cera bez skazy, a pajączki były już tylko wspomnieniem, to w Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej roży.
By przebarwienia i rozszerzone naczynka były wspomnieniem.
Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Roślinę tą możemy spotkać praktycznie w całej Europie, a także Afryce, Azji, Nowej Zelandii i Australii. Charakteryzuje sie twardymi, ostrymi kolcami i pięknymi ciemno-różowymi kwiatami. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów i z nich właśnie wytwarzany jest olej. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Soczyste owoce dzikiej róży po zebraniu są suszone w temperaturze nawet do 50 stopni Celsjusza, następnie z ich nasion tłoczy się na zimno olej.


Skład:

100% Eco Olej z Dzikiej Róży zimnotłoczony nierafinowany

Właściwości:

Oferowany przez nas olej z dzikiej róży jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. promieni UV. Dostępny jest w 3 pojemnościach - 30, 50 i 100 ml. 
Ten olej, o lekko rdzawym kolorze i charakterystycznym zapachu, ceniony jest głównie dzięki właściwościom rozjaśniającym oraz zdolności do obkurczania i wzmacniania naczynek krwionośnych - z tego powodu olej ten pokochały wszystkie osoby z cerą naczyniową i dojrzałą.


Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
• jest dobrym środkiem na szkorbut, 
• pomaga na trudno gojące się rany, 
• wygładza szorstką skórę,
• poprawia elastyczność i napięcie skóry,
• olej z dzikiej róży jest silnym antyoksydantem –bywa nazywany olejem młodości,
• intensywnie nawilża i wygładza skórę,
• bogaty w witaminę C,
• świetny do pielęgnacji skóry wokół oczu,
• bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały,
• spowalnia proces starzenia się skóry, 
• wygładza zmarszczki i nierówności,
• często znajdziemy go w kremach przeciwzmarszczkowych,
• intensywnie regeneruje skórę,
• ukoi rozszerzone i pękające naczynka krwionośne,
• wzmacnia naczynia włosowate, 
• wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy i suchości skóry,
• łagodzi popękaną skórę,
• rozjaśnia plamy pigmentacyjne,
• wygładza kurze łapki,
• zapobiega powstawaniu blizn,
• przy regularnym stosowaniu skóra staje się bardziej elastyczna,
• poprawia koloryt,
• rozjaśnia blizny potrądzikowe

 

Jak używać?

Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, ale także dodawać kilka kropel do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków. 
Świetnie sprawdzi się do pielęgnacji okolic oczu, oraz partii twarzy, na której zauważyliśmy pękające i rozszerzone naczynka. 
Ma również działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi.


Ciekawostki:

W sklepach najczęściej możemy spotkać się z olejkiem różanym, który wytwarzany jest z płatków. Ma on różany zapach i jest olejkiem eterycznym – lotnym. Nasz olej jest tłoczony z nasion i nie pachnie różami - za to działa wspaniale!


Przeznaczenie:

Skóra dojrzała, wiotka, z widocznymi naczynkami i przebarwieniami, Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie, rzęsy.

 

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel