Olej INCA INCHI Peru ECO Nierafinowany

  • Skarb Inków w walce z regeneracją i upływem czasu.
  • 30ml
Producent: Nacomi
22,80 zł
22,80 zł

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.
Produkty nie testowane na zwierzętach
tylko produkty najwyższej jakości

 Dostawa do paczkomatu Inpost zamówień powyżej 40zł

Z wiekiem nasza skóra poddaje się oznakom upływającego czasu, traci witalność, pojawiają się pierwsze zmarszczki. Z pomocą przychodzi natura. By walka była wyrównana sprowadziliśmy prostu z Peru olej Inca Ichi. Sprzymierzeniec w walce z wiotczejącą, suchą skórą.
Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem.
Olej ten pozyskiwany jest z owoców starożytnej peruwiańskiej rośliny Inca Inchi, zwanej też Sacha Inchi. Inkowie znali jego dobroczynne właściwości już 3 tysiące lat temu. Owoce tego drzewa mają niespotykany nigdzie indziej kształt gwiazdki.


Skład:

100% Eco Olej inca inchi

 

Właściwości:


Olej Inca Inchi jest dopiero od niedawna dostępny w Polsce, ale coraz bardziej doceniany ze względu na swoje działanie. Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych - Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz protein. Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Olej ten jest jedynym, znanym do tej pory, aktywnym powierzchniowo olejem. Posiada zdolność odbudowy kolagenu. Efekt wygładzenia i uelastycznienia skóry, a co za tym idzie wyraźnego spłycenia zmarszczek, widać już w drugim tygodniu stosowania. Olejek łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Jeśli mocno wysuszamy skórę złym doborem kosmetyków i pojawiają się już na niej pierwsze zmarszczki to olejek Inca Inchi na pewno sobie z tym poradzi.
Olej Inca Inchi trudno znaleźć w kosmetykach pielęgnacyjnych, ze względu na małą popularność i stosunkowo wysoką cenę. My pokusiliśmy się o zastosowanie oleju Inca Inchi w naszej serii dla kobiet w ciąży, malinowym olejku do masażu, malinowym musie do ciała, w masce do olejowania włosów a nawet w nawilżającym peelingu do twarzy.


Działanie Oleju Inca Inchi w pigułce:
• świetny do pielęgnacji wszystkich typów cery
• idealnie nadaje się dla dojrzałej skóry gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe
• jest zaliczany do lekkich olejów o aksamitnym wykończeniu
• polecany na okolice oczu
• możemy stosować go do masażu by zapobiec rozstępom w czasie ciąży
• poprawia elastyczność, wpływa na produkcję kolagenu
• polecany również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk
• odpowiedni również w przypadku skóry tłustej i trądzikowej
• dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej, atopowej i łuszczącej się gdyż redukuje nadwrażliwość i nawilża
• zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową
• przynosi ukojenie skórze podrażnionej nadmiernym opalaniem, redukuje plamy
• na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry
• ma silne działanie antyoksydacyjne i ochronne
• regularne stosowanie poprawia koloryt skóry

Jak używać?


Olej ten szybko się wchłania, może być stosowany zamiast kremu na noc. Rano nasza skóra będzie miękka i promienna.
Po wieczornym oczyszczeniu twarzy możemy wklepać niewielką ilość oleju i wykonać delikatny masaż twarzy. Stosowany regularnie wyrównuje kolor cery i subtelnie ją rozjaśnia.
Świetnie sprawdza się również w roli kremu pod makijaż.
Najczęściej stosowany jest samodzielnie jako czysty olej wsmarowywany w twarz, ciało i włosy.

Ciekawostki:


Roślina sacha inchi jest ciekawa, a jej owoce wyjątkowo charakterystyczne. Jest to pnącze osiągające wysokość nawet do 2 m. Częściowo zdrewniałe. Rośnie w peruwiańskiej Amazonii w różnych partiach dżungli. Pnącze ma zielone liście i drobne białe kwiaty wytwarzające owoce w kształcie gwiazdy jasnozielonego koloru. W miarę dojrzewania owoce brązowieją, a w ich wnętrzu tworzą się nasiona oddzielone od siebie przegródkami.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel