On special offer Sale

Aktywne masło na rozstępy BEAUTY MAMA Sense

  • zmniejsza ryzyko powstania rozstępów i rozjaśnia istniejące
  • • wygładza, uelastycznia i poprawia napięcie skóry
  • • odżywia, regeneruje
  • 98% składników pochodzenia naturalnego
  • 100 ml
79,99 zł
74,99 zł You save 6% (5,00 zł).

Easy product returns

Buy a product and check it in your own time, at home.
You can return the product without providing a reason within 14 days.
Show details
14 days to withdraw from the contract
Your satisfaction is very important to us, therefore you can make a return without providing a reason within 14 days.
No stress and worry
We care about your comfort, that's why our shop offers returns on favorable terms.
Easy returns wizard
All returns processed by our shop are managed in a easy-to-use returns wizard which gives you the ability to send a return parcel.

This product is available in our stores

You can buy this product without placing an online order at one of our stores in your area. Check where the product is in stock.
Check availability
Products not tested on animals
only highest quality products

Opis

Specjalistyczne, aktywne masło do ciała BEAUTY MAMA zostało stworzone , aby zmniejszyć ryzyko powstania rozstępów oraz rozjaśnić już istniejące. Bogate w cenne składniki aktywne, takie jak ekstrakt z kwiatów gardenii tahitańskiej, witaminy C i E, masła oraz odżywcze oleje roślinne, takie jak olej kokosowy, monoi, meadowfoam, inca inci oraz tamanu. Gwarantuje nawilżenie oraz wygładzenie skóry. Specjalnie dobrana formuła masła działa regenerująco, odżywiająco i odprężająco na wrażliwą skórę narażoną na utratę elastyczności i ryzyko powstania rozstępów.

Produkt bezpieczny dla matki i dziecka. Bezpieczeństwo i skuteczność potwierdzone dermatologicznie i ginekologicznie.

Odżywcze masło na rozstępy BEAUTY MAMA to kosmetyk o wszechstronnym działaniu, zapewniający znakomite efekty. Skupia się on na zminimalizowaniu ryzyka wystąpienia rozstępów na skórze. Odbywa się to za sprawą składników, pochodzących z natury. Nasze masełko skrywa optymalnie skomponowany zestaw drogocennych substancji, jak choćby masło Shea, olej kokosowy, masło kakaowe, olej Tamanu, olej Inca Inchi czy olej z nasion Meadowfoam. Kosmetyk ma przyjemną konsystencję i dobrze rozprowadza się po skórze, pozostawiając ją doskonale nawilżoną i odżywioną. Aktywne masło na rozstępy to bezkonkurencyjny preparat dla kobiet w ciąży, którym zależy na uniknięciu nieestetycznych zmian, związanych z silnym naciąganiem skóry. Dla uzyskania pełnego rezultatu, zalecamy stosować masło na rozstępy wraz z dwufazowym serum BEAUTY MAMA. Kosmetyki z tej linii idealnie się dopełniają, pozwalając przyszłym Mamom na przeprowadzenie skutecznej kuracji antyrozstępowej we własnym domu.

Przygotuj skórę brzucha do ciąży! Stosuj masło BEAUTY MAMA i nie daj się zaskoczyć rozstępom

Już na początku ciąży – w II i III trymestrze, skóra brzucha bardzo się rozciąga. Gdy wzrost obwodu następuje nagle, włókna kolagenowe mogą pękać. To skutkuje pojawieniem się rozstępów: nieestetycznych śladów, będących częstym źródłem kompleksów. Dobrym sposobem na zapobiegnięcie ich powstaniu jest masło na rozstępy marki BEAUTY MAMA. Stworzyliśmy silnie nawilżający i regenerujący preparat, którego codzienne stosowanie przygotowuje skórę na nieunikniony proces rozciągania. Zawarte w masełku substancje aktywne zwiększają elastyczność skóry, w efekcie czego ryzyko wystąpienia rozstępów znacznie maleje. Spośród dostępnych u nas kosmetyków dla kobiet w ciąży, aktywne masło na rozstępy cechuje się najwyższą zawartością składników naturalnych. Aż 98% składu stanowią substancje pozyskiwane z nasion, miąższu orzechów i owoców cenionych roślin o wyjątkowych właściwościach. Dodatkowo, masło na rozstępy wzbogaciliśmy kompleksem witamin, podnoszących skuteczność preparatu. Jeśli chodzi o odżywienie i nawilżenie skóry, następuje ono bezpośrednio po nałożeniu kosmetyku. Poprawa napięcia, rozjaśnienie rozstępów oraz pełna regeneracja pojawiają się z czasem, dlatego masło na rozstępy warto nakładać systematycznie. Odkryj moc naturalnych składników, stosując kosmetyki BEAUTY MAMA przez całą ciążę! Zapraszamy do składania zamówień na masło na rozstępy oraz inne preparaty dla ciężarnych.

Skuteczność

  • 77% badanych kobiet* posiadających rozstępy w fazach zapalnej i bliznowacenia  po 4 tygodniach stosowania przyznało, że zmiany na skórze są mniej widoczne;
  • 93% kobiet po miesiącu stosowania aktywnego masła do ciała zauważyło poprawę elastyczności skóry;
  • 86% kobiet po miesiącu stosowania tego kosmetyku zaobserwowało wyraźną poprawę wygładzenia i nawilżenia skóry.

100% badanych kobiet potwierdziło, że aktywne masło do ciała BEAUTY MAMA:

  • szybko się wchłania;
  • pozostawia długo uczucie nawilżenia skóry;
  • świetnie się aplikuje i rozsmarowuje na ciele.
*Na podstawie wyników badania aplikacyjnego na 30 kobietach w ciąży i po porodzie przez 4 tygodnie

Jak stosować

Aktywne Masło do Ciała BEAUTY MAMA przeznaczone jest do stosowania w czasie ciąży lub dla osób z tendencją do powstawania rozstępów. Należy je stosować zamiast zwykłego balsamu nawilżającego co najmniej 2 razy dziennie. Może być stosowane na całe ciało.

Sposób użycia: wmasuj rano i wieczorem.

Najlepsze efekty -potwierdzone badaniami- gwarantuje stosowanie w połączeniu z aktywnym serum do ciała BEAUTY MAMA.

Skład

Aktywne masło do ciała zawiera aż 98% składników pochodzenia naturalnego.

  1. Masło Shea – INCI: Butyrospermum Parkii Butter. Masło Shea otrzymywane jest z miąższu orzechów drzewa masłowego. Charakteryzują się wysoką zawartością frakcji niezmydlalnej. Zawiera triglicerydy, estry i wolne kwasy tłuszczowe, terpeny, witaminę E oraz prowitaminę A. W jego skład wchodzą także estry kwasu cynamonowego absorbujące promieniowanie UVB. Ma właściwości kondycjonujące i nawilżające. Nie alergizuje, może być stosowany na wszystkie partie skóry – nawet te najbardziej wrażliwe. Można stosować do każdego rodzaju cery. Cera sucha zostanie wspaniale nawilżona i natłuszczona, masło shea tworzy delikatny film na skórze i chroni przed słońcem, mrozem, wiatrem. Chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Działa także korzystnie na cerę tłustą, nie powoduje zaczopowania ujść mieszków włosowych. Działa łagodząco i odżywczo.

  1. Olej Kokosowy– INCI: Cocos Nucifera Oil. Olej, zwany potocznie masłem kokosowym, otrzymywany z miąższu orzechów palmy kokosowej. Zawiera triglicerydy kwasów: laurynowego, mirystynowego, oleinowego, kaprynowego i kaprylowego. W temperaturze poniżej 26 °C ma konsystencję masła. Zalecany jest do pielęgnacji skóry suchej i popękanej. Na skórze tworzy warstwę, ochronny film – wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym. Może być stosowany u kobiet w ciąży (uelastycznia i regeneruje skórę, zapobiega powstawaniu rozstępów). Poprawia stan skóry atopowej.

  1. Masło Kakaowe – INCI: Theobroma Cacao Seed Butter. Masło kakaowe (łac. Theobroma Cacao) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to preparat pochodzenia roślinnego. Pozyskiwane z opalanych nasion drzewa kakaowego, które po 5-miesięcznym okresie dojrzewania są ścinane. Plantacje tych drzew znajdują się głównie w strefie tropikalnej Ameryki Południowej, Azji i Afryki. Jego wyjątkowe właściwości znane były cywilizacjom prekolumbijskim. Masło kakaowe nierafinowane jest bogate w witaminę E, sole mineralne, alkaidy i polifenole oraz nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe. Charakteryzuje się silnymi właściwościami przeciwutleniającymi, dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów opóźnia procesy starzenia się skóry oraz zmniejsza widoczność zmarszczek i blizn. Doskonale pielęgnuje skórę, zawarty w składzie kwas oleinowy ma silne działanie nawilżające i natłuszczające. Masło kakaowe wykazuje niemal 100% biozgodności ze skórą, jest dobrze przez nią przyswajane i wchłaniane – redukuje rozstępy, cellulit, drobne rany i oparzenia. Znakomicie sprawdzi się także w codziennej pielęgnacji przy suchej, wrażliwej i swędzącej skórze. Jest bezpieczne dla dzieci oraz alergików.

  1. Olej kokosowy nasycony olejem Monoi – INCI: Cocos nucifera Oil, Gardenia Tahitensis Flower Extract. Jest tworzony przez zanurzenie kwiatów gardenii w rafinowanym oleju kokosowym. Powstaje olej bogaty w salicylan metylu, który jest środkiem wygładzającym skórę o egzotycznym kwiatowym aromacie. Jest naturalnie skoncentrowanym emolientem, który wnika w skórę, nawilża warstwy naskórka i chroni skórę przed uszkodzeniami zewnętrznymi, w tym słońcem i wiatrem. Popularny w pielęgnacji skóry, ponieważ nawilża skórę do 8 godzin po aplikacji, chroniąc ją jednocześnie przed codziennymi warunkami otoczenia. Idealny jako krem ​​nawilżający, chroniący przed wysuszeniem i złuszczaniem. Popularny także w masażu.

  1. Trójglicerydy kwasu kaprylowego i kaprynowego – INCI: Caprylic/Capric Triglyceride. To mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Modyfikator reologii (poprawia konsystencję preparatu), powoduje wzrost lepkości kosmetyków. Jest to substancja tłuszczowa, która ułatwia poślizg przy aplikacji preparatu, więc poprawia właściwości użytkowe. Doskonała naturalna roślinna substancja zmiękczająca i ułatwiająca rozpuszczanie.

  1. Olej Meadowfoam – INCI: Limnanthes alba Seed Oil. Meadowfoam Seed Oil (MSO) pochodzi z rośliny Limnanthes alba, a dokładniej z jej nasion, które zawierają około 20-30% tłuszczu. Olej zazwyczaj pozyskuje się w wyniku tłoczenia na zimno nasion. Jest to klarowny, bursztynowo-złoty olej o delikatnym ziemistym zapachu. Nazwa „Meadowfoam” pochodzi z wyglądu kwiatów rośliny, które rozkwitając podobne są do piany unoszącej się na łące. Świetnie nawilża skórę i chroni przed transepidermalną utratą wody, a dzięki jego szybkiej adsorbcji nie pozostawia tłustej otoczki na skórze. Wykazuje właściwości naturalnego filtra UV. Dobrze sprawdza się w preparatach do masażu – zwiększa poślizg. Z powodzeniem może też znaleźć zastosowanie w kosmetyce kolorowej ze względu na to, iż zwiększa przyczepność pigmentów oraz podbija ich barwę. Meadowfoam Seed Oil może być stosowany w kosmetykach nawet w 100% stężeniu, ponieważ jest skutecznym emolientem, a zarazem szybko i dobrze się wchłania nie pozostawiając na skórze tłustego filmu, jak w przypadku pozostałych olei roślinnych. Pod względem składu, MSO podobny jest do wosku jojoba, aczkolwiek MSO charakteryzuje się dużo większym wskaźnikiem stabilności antyoksydacyjnej.
    MSO zawiera glicerydy kwasów tłuszczowych, które w głównej mierze należą do szeregu omega-9, a ich tak duża ilość decyduje o wysokiej stabilności oleju.

  1. Olej Inków – INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil. Inca Inchi, zwany też Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis) to roślina z peruwiańskiej puszczy tropikalnej, o charakterystycznych owocach w kształcie gwiazdy, której właściwości docenili Inkowie już 3 tys. lat temu. Charakteryzuje się najwyższą zawartością wielonienasyconych, niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 wśród wszystkich olejów jadalnych. Jest to olej zaliczany to tzw. bio-olejów, czyli olejów dobrze przyswajanych przez skórę. Ogółem zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych może sięgać nawet do 98% masy oleju, co jest niespotykane w żadnym, innym oleju roślinnym. Unikalną cechą oleju inca inchi jest również niezwykle wysoka zawartość kwasów Omega-3 sięgająca nawet do ok. 60%, przy jednoczesnej stabilności i trwałości oleju. Inca Inchi zawiera również wysokie stężenie witaminy E w postaci kompletu tokoferoli (1.5-2g/kg), z czego 50% stanowi gamma-tokoferol, czyli forma witaminy E o silnym działaniu antyoksydacyjnym i rozjaśniającym. Mimo wysokiej zawartości delikatnych kwasów Omega, dzięki bogactwu antyoksydantów, olej inca Inchi jest olejem trwałym i stabilnym.

  1. Olej Tamanu – INCI: Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil. Drzewo tamanu jest charakterystyczne dla tropikalnych rejonów południowej Azji, Afryki oraz wysp Pacyfiku. Pierwsze wzmianki na temat niezwykłych właściwości drzewa tamanu pochodzą z Polinezji. Drzewo to było traktowane przez ludy Polinezji jako święty podarunek od natury, w którym kryli się niewidoczni bogowie. Zgodnie z tradycjami ludowymi poszczególne partie drzewa tamanu (kora, liście, korzenie, owoce, pestki) były wykorzystywane zewnętrznie i wewnętrznie jako naturalne remedium w leczeniu wielu chorób. Najcenniejszym i najbardziej znanym materiałem otrzymywanym z drzewa tamanu jest olej. Olej tamanu otrzymuje się poprzez wytłaczanie wysuszonych pestek z dojrzałych owoców. Jest przykładem składnika roślinnego, którego niezwykłe właściwości zostały przekazane nie tylko w tradycjach ludowych, ale także potwierdzone wieloma badaniami naukowymi. Wpływ oleju tamanu na redukcję blizn oraz świeżych rozstępów został przebadany w 2001r. przez firmę BioScience Laboratories. Po 9 tygodniach zastosowania oleju tamanu na blizny (dwa razy na dzień), bez używania żadnych dodatkowych kosmetyków i preparatów, nastąpiła wyraźna poprawa stanu skóry. Blizny stały się mniej widoczne, zmniejszyła się ich szerokość i długość. Właściwości oleju tamanu wynikają z obecności nietypowych, charakterystycznych tylko dla tego oleju związków chemicznych, które zostały zidentyfikowane dzięki badaniom naukowym. Dwa, główne składniki aktywne oleju to kwas kalofillowy i kallofilloidyna – naturalne flawonoidy o działaniu gojącym, przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, antybiotycznym i przeciwobrzękowym.

  1. Kompleks witamin C i E. Zapobiega utlenianiu wiązań wielokrotnych w cząsteczkach olejów i maseł roślinnych.

    1. Pozostałe składniki – INCI: Parfum, Tocopheryl Acetate, Paraffin, Microcristallina Cera, Phenoxyethanol, Ethylhexylglicerin, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Mica,Titanium Dioxide,Carmine.

Ask for this product

If this description is not sufficient, please send us a question to this product. We will reply as soon as possible.

Data is processed in accordance with privacy policy. By submitting data, you accept privacy policy provisions.

Fields marked with asterisk are required
Users reviews
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel